Nyhetsarkiv 2008

AdNubes Design © 2008

info@gyroflyg.se • Phone: +46(0)736 636 089 (NO SMS) • Address: Snogeholmsvägen 1241-53, S-275 93 SJÖBO • www.gyroflyg.se

2008-12-27 Vi fortsätter vidare. Första maskinen kommer att levereras till våren 2009. Tills dess har vi en del pappersarbete kvar. Alla som är intresserade att få information om utvecklingen, meddela oss via info@gyroflyg.se. Vi är så här nära:

 

2008-12-23 YES! En viktig milstolpe är bakom oss. Vi har fått offert från försäkringsbolaget. Det blir svårt att tacka nej, mycket billigare än övriga UL kasko försäkringar. Ska vi tolka det som att folk har öppnat ögonen och insett att moderna gyrokoptrar är minst lika säkra som andra typer av flygplan? Vi kommer att träffas på fredag, den 26 december 2008 på Bishop's Arms I Lund (Mittemot biblioteket) kl. 18:00 för att spika en del viktiga punkter.

2008-12-17 Efter mycket brevväxling och tel. samtal är vi nästan i målet. Vår ansökan ligger på bordet hos ett försäkringsbolag. Håller tummarna, vi blir kanske första klubben i landet med första kasko försäkrade gyro i landet.

2008-12-16 Vi hade ganska hektisk vecka med mycket flygning, resor och umgänge med glatt folk. Vill tacka er alla för trevliga flygdagar på ESMI och ESMH. Nedan följer några tankar om fortsat utveckling av bildandet av ”Skånska Gyrokopterklubben” (det är vi alla som ska bestämma vad klubben kommer att heta, kanske något helt annat). Första moderna UL gyrokoptrar började flyga i Sverige för ett par år sedan. I dagens läge finns det ca 25 privatägda flygmaskiner runtom i landet (inga i Skåne). Deras ägare är lyckliga piloter med gyro leende som syns från marken. Tyvärr, några klubbar fortfarande inte finns. Vi har flugit med ca 30 piloter på ESMI och ESMH och fått ganska positiv respons. Det verkar som att vi har nått en kritisk massa för att våga kalla på ett möte samtliga gyroentusiaster vars kontaktuppgifter vi har. Tanken är att diskutera vidarutveckling. För ett par dagar sedan var vi i Hildesheim på besök till fabriken som tillverkar MTO sport. Bilder och video från vår resa finns publicerade på vår sida. Vi har fått lockande erbjudande om vi bestämmer oss att köpa en maskin från de. Vi behöver diskutera finansiering och försäkring av maskinen. Vi behöver inte uppfinna hjulet, Våra vänner från C4 SFK har redan gått genom hela paketet med sin Grob G109. Det räcker med att vi är överens att vi vill ha en gyrokopterklubb i vår blåsiga Skåne. Självklart, det finns massor med detaljer som vi behöver gå genom men med god vilja och kamratskap kan vi göra omöjligt. Om vi lyckas med detta, kommer vi att bli första svenska UL gyrokopter klubb med flygskola i landet. Planer är att börja skola till våren. Vi har analyserat andra klubbarnas verksamhet och baserat på detta tror vi att vi kan bli stora och starka inom ett par år. En maskinpark med 3-5 st. gyrokoptrar kan lätt bli en verklighet. Samarbete med andra klubbar som flyger andra typer av flygplan är redan etablerat och positivt. Det öppnar bl.a. möjligheter att vidareutvecklas inom flygsporten. Inom ett par dagar kommer vi att kalla er på ett möte som vi kommer att hålla någonstans i Skåne där det passar de flesta. Agenda kommer att skickas till anmälda intressenter innan mötet men för att kunna definiera agendan behöver vi er respons, så kom med ideer, skjut bara på info@gyroflyg.se Kom ihåg att vi behöver varandras hjälp. Ett högt deltagande på första mötet kan hjälpa oss att förverkliga ideen snabbt. Ni får gärna sprida info om våra planer till era vänner. Jag vill tacka några eldsjälar från C4 SFK och Malmö SFK, samt Pawel från NSF. Utan deras hjälp skulle vi frysa ute på någon åker och förmodligen förlora en sesong till.

2008-12-14 Efter två dagar flygning på ESMH sitter Peter i bilen på väg tillbaka till Dalarna med sin MTO Sport. F*n, jag redan saknar honom och hans labrador Vinja vars hårbollar överallt hemma påminer mig om deras korta missionärresa i Skåne.

2008-12-13 Calidus bilder och video från Hildesheim finns i albumet.

2008-12-12 Några piloter från NSF har visat intresse att provflyga. Vi har bestämmt oss att flyga över till ESMH Höganäs och göra provlektioner på lördag och söndag, 13 och 14 december. Skicka brev till info@gyroflyg.se för bokning.

2008-12-11 Fabriken erbjuder 25000 kr rabbat om vi beställer en maskin innan årsskiftet. Vi har preliminärbokat en MTO Sport för leverans i Skåne i januari.

2008-12-10 Vi är i Hildesheim där maskinerna produceras och provflyger Calidus. Fantastiskt! Två maskiner är redan beställda för leverans i mars i Sverige.

2008-12-07 Oväntat fint väder idag, mycket flygning hela dagen. På mötet efter flygningen diskutterades start av gyro verksamhet i Skåne. Vi kommer att informera samtliga intressenter om fortsat verksamhet.

2008-12-06 Det var ett riktigt nöje att kunna träffa alla glada gyroentusiaster på ESMI idag. Fin flygning, fina människor. Vi fortsätter imorgon, söndag. Meteorologerna lovar bra väder, dock lite för svaga vindar för vår smak :-) Klicka på foto länk i menyn för bilder tagna idag.

2008-12-04 Väderprognosen till helgen ser bra ut. SE-VJY är packad och klar för sin resa till Skåne. Vi håller på med att kontakta anmälda via telefon och boka tider. Om intresse finns, kommer det att flygas även 08, 09, 12, 13 och 14 dec.

2008-12-03 Våra vänner i C4 SFK har uppdatterat sin webbsida. Läs på www.c4-sfk.se om nya kurser inom segelflyget. Malmö SFK finns som vanligt på www.msfk.nu

2008-12-03 Tyvärr, p.g.a. dålig väderprognos, flygningen i slutet av november är flyttad en väcka framåt. Vid tjänligt väder kommer det att flygas morgon till kväll på lördag och söndag, 06 och 07 december. Det finns möjlighet att fortsätta även på måndag. Med stor sannolikhet kommer autogyro och instruktor att finnas på ESMI även helgen efter, d.v.s. 13 och 14 dec.

2008-12-02 Vecka 50 ska vi besöka fabriken i Tyskland för att provflyga Calidus, den nya autogyro med stängd cockpit.

2008-12-01 På söndag, den 07 dec. kl. 16:00 när vi kommer att hålla föredrag om autogyro. Plats: Malmö Segelflygklubbs klubbstuga på ESMI Sövde. Meddela oss till info@gyroflyg.se om du planerar komma.

2008-11-25 Härligt att se att intresserade kommer från alla möjliga flygsportsgrenar: PPL, UL-A, UL-B, HG, PG, PPG, segelflygare, TMG, modellflygare... Gemensamt för alla är att de vill lära sig något nytt. Respekt!

2008-11-15 Till de frusna kan vi säga att vi har eluppvärmda kläder som gör även flygningen i minusgrader till ett riktigt nöje. Vi hoppas på blåsigt väder för att kunna demonstrera autogyros otroliga förmåga att flyga säkert i starka vindar.

2008-11-10 Hemsidan aktiverad.

Nyhetsarkiv 2008

2008-12-27 Vi fortsätter vidare. Första maskinen kommer att levereras till våren 2009. Tills dess har vi en del pappersarbete kvar. Alla som är intresserade att få information om utvecklingen, meddela oss via info@gyroflyg.se. Vi är så här nära: