Nyhetsbrev 2013

AdNubes Design © 2008

info@gyroflyg.se • Phone: +46(0)736 636 089 (NO SMS) • Address: Snogeholmsvägen 1241-53, S-275 93 SJÖBO • www.gyroflyg.se

Nyhetsbrev 2013

September 2013

Nytt rekord i antal flygtimmar under en månad: Augusti - 124,07 flygtimmar. Det är kanske resultat av våra insatser med intensiv skolning även utanför Skåne och publicering av reportage om klubben.

Västkustens Gyrokoppterklubb www.vastgyro.se projektet är startat och två nya gyrokoptrar inköpta i Bohuslän. Båda gyrokoptrar är privatägda med möjlighet att använda en av de i utbildningssyfte.

En av våra gyrokoptrar är såld och en ny kommer att beställas med levereras senast under mars 2014.

KSAK har visat intresse att höja sina kompetenser inom autogyro och anlitat oss för hjälp. Smickrande. Vi kommer att dela med oss allt vi har lärt oss under de 5 åren av vår skolningsaktivitet sedan klubben startades. Första lektioner är bokade redan till början av oktober. Vi kommer säkert att dra mycket nytta av detta.

Helgen den 27-29 september kan du träffa oss på Malmömässan http://www.malmomassan.se för att få information om vår verksamhet, boka tid för provflygning, diskutera skolning till UL flygcertifikat och börja en ny fas i ditt liv.

Fortfarande ett par lediga platser på vår teorikurs som startar inom kort. Anmäl ditt intresse via http://www.gyroflyg.se/flygskola_info.html

 

Augusti 2013

De senaste veckorna har varit riktigt svettiga. Långa dagar och fint väder har gjort att vi flyger mycket vilket i sin tur ökar intresse av folk som ser oss överallt.

En reklamfilm om klubben finns på http://www.youtube.com/watch?v=Qba3VJ4AeUs&feature=player_detailpage

Vi är tillbaka från en intensiv flygvecka på Hornlanda i Östra Götaland där fem piloter påbörjade sin utbildning till UL-Gyro certifikat. Äntligen får vi respons från andra klubbar och börjar realisera vår ursprungliga iden att fungera som en center för utbildning i södra Sverige och ambulera överallt. Därifrån har vi även rapporterat en skogsbrand, se https://www.facebook.com/photo.php?v=10152122603464392&set=vb.182882744031&type=2&theater. Bättre verktyg än gyrokoptrar för sådana övervakningar är det svårt att hitta.

Det verkar som att en ny klubb kommer att bildas på Västkusten. De senaste veckorna har en av våra maskiner flugit mycket med gyrointresserade i Uddevalla. Intresset har varit så stort att vi sitter nu i slutförhandlingar för att sälja en av våra maskin er till de. Det är klart att vi behöver minst två gyrokoptrar i klubben så om affären går som planerat, vi kommer snart att beställa en splitterny.

16 st. blivande piloter på Young Pilots läger flög med oss för några dagar sedan på Sövde flygfält. Det känns bra att göra så många ungdomar glada.

Flera nya medlemmar i klubben, en ny teorikurs startar snart. Anmälan kan skickas till oss via http://www.gyroflyg.se/flygskola_info.html

Under juli slog vi rekord i antalet flygtimmar på klubbens maskiner per månad: 120,7

 

Juli 2013

För några dagar sedan hade vi en kamerateam från LundaTV som gjorde en reportage om klubben. En kopia av filmen finns på http://www.gyroflyg.se/20130716_GyroReportage.mpg. Snart fixar vi en streaming länk på klubbens hemsida.

Ett gäng nya piloter skolas intensivt på Sövde. Tre trevliga grabbar och tro det eller inte – en även trevligare tjej:-).Magnus, Magnus, Magnus och Paula har planer att starta ny gyrokopterklubb på Västkusten.

Vi gör vad vi kan för att hjälpa de att sparka verksamheten igång. Inom två veckor flyger en av de till Uddevalla för att visa en av våra maskiner till intresserade. Tummen upp.

Den andra gyrokoptern flyttar till flygläger på Hornlanda 5-10 augusti.

Om någon vill flyga där, allt går att ordna, anmäl intresse.

Den 3 augusti flyger vi med 20 ungdomar på Young Pilots läger på fältet i Sövde.

Vi har fått några nya elever som redan har börjat flyga. Två av de skolas på "fast vinge", vår Allegro 2000. Snart startar vi en ny teorikurs. Anmälan kan skickas till oss via http://www.gyroflyg.se/flygskola_info.html

Segelflygarna i luften hela veckan, mycket liv på fältet.

Kika gärna på vår Facebook sida<http://www.facebook.com/pages/Sk%C3%A5nska-Gyrokopterklubben/182882744031>där vi spontant lägger ut några ord och bilder ibland.

Mars 2013

Tiden går fort. Vårt senaste brev började vi med ”Äntligen snö” och nu känner vi vår i luften igen.

Nej, det har inte flugits mycket i vintras. Mer än i de flesta andra flygklubbar men ändå inte så mycket som vi är vana vid. Svårt att säga varför, en kombination av tråkigt väder och tuffa ekonomiska tider… Intressant att se hur första solglimtar triggar aktiviteten igen. De senaste dagarna var det ganska mycket flygning igen. Så ska det vara.

Teorikursen är i full fart. Nio kursdeltagare har gåt genom halva kursmaterialet. Fem av de är blivande UL piloter och resten är segelflygare. Kursen håller hög nivå. Våra kursledare har blivit erfarna och organisationen och disciplinen är väldigt bra. Det märks på hittills inlämnade prov i några ämnen. Det som är nytt är att vi använder telefonkonferensteknik för att undervisa några elever på distans. Enkla och väldigt funktionella metoder som höjer rationaliteten enormt utan att kvaliteten minskar. Dessutom har vi nästan helt gått över till papperslös dokumenthantering. Det också är ett kliv mot framtiden.

Vår Allegro 2000 är äntligen flygklar efter en något mer omfattande modifiering. De senaste dagarna var den mycket i luften och maskinen surrar perfekt.

Vår gyrokopter SE-VSI är fortfarande till salu (www.gyroflyg.se/sale.html).

På lördag hjälper vi segelflygarna att sparka igång sin säsong. Alla är välkomna på besök, det kommer att flygas mycket, vi bjuder på kaffe.

Kika gärna på vår Facebook sida http://www.facebook.com/pages/Sk%C3%A5nska-Gyrokopterklubben/182882744031 där vi spontant lägger ut några ord och bilder ibland.